Sesongen 2015

Sesongen 2015 har startet og vi er i gang med produksjon av smør og rømme. Ystingen har latt vente på seg, men i neste uke vil vi også ha knåosten i hus. Dere er hjertelig velkomne på besøk alle ukens dager i august.
Denne sesongen startet to uker senere enn vanlig. Vi måtte vente på graset som vokste sakte i det kalde været i juni. I midten av juli kom vi på plass med folk og fe. Nå koser vi oss på fjellet og de seks kuene som melker i år trives her og melker ca. 150 liter i døgnet. Dette er nok til god produksjon av rømme, smør og knåost. Vi får også biproduktene saup (kjærnemelk) og ystil (ostemasse) som er til salgs til de som er interessert.

I tillegg til melkekyrne har vi noen sinkyr (kuer som akkurat nå ikke melkes) og kviger med oss opp til staulen. De koser seg veldig her og noen av dem vil melkes her neste år. Vi har også 5 kalver her som nå er ca. 2 måneder gamle.

Vi har et lite byggeprosjekt i gang på staulsvollen for å lage en fin gjestedo til dere gjester. Så da er det bare å komme på besøk, ta en kopp kaffe og smake på våre produkter.

Velkomne!